Mini båndtørrer

Hvad er det særlige ved vores mini båndtørringsanlæg, og hvad kan det bruges til?

Vores mini båndtørrer er unik i forhold til hygiejnisk design, rengøringsvenlighed og anvendelses mulighederne. Alle materialer som er i kontakt med produktet, er såkaldte Fødevare Kontakt Materialer (FKM), hvilket gør, at den er særlig egnet til tørring af eksempelvis fødevarer og lignende produkter, som kræver maksimal hygiejnisk standard. Tørrerens dimensioner er H x B x L = 1,8 x 0,8 x 2,3 m

Tørreren kan principielt anvendes til tørring og varmebehandling af alle produkter, som kan være på båndet. Dog ikke flydende produkter, og produkter som kan afgive brændbare gasser.

Tørreren er designet specielt til forsøgstørringer og mindre produktioner, hvorved kapaciteten er begrænset til 4 kilo vandfordampning i timen.

Hele tørrerens front kan åbnes. I den tilstand kan båndet let afmonteres for eventuel service og hele tørrekammeret let rengøres og afkastfilteret udskiftes.

Nedenfor ses et billede af tørreren med frontlågen åben.

Hvordan virker den?

Tørreren er baseret på varmetilførsel ved konvektion. Den konvektive tørring foregår ved at recirkulere varm og tør luft gennem båndet, og det produkt der ligger på båndet, som skal tørres. Båndet er vævet af teflonbelagte glasfibertråde, som kan fås med maskestørrelser i 1, 2, 3, 4 og 5 mm. Luftcirkulationen er illustreret med den røde pil på billedet nedenfor.

Idet tørrekapaciteten er så lille, tilføres der ikke frisk luft særskilt. Ved justering af afkastluftens spjæld og recirkulations spjældet, kan man tilpasse luftudskiftningen til det ønskede niveau. Frisk luft suges ind sammen med produktet.

Schredder.

Tørreren kan leveres med en specialdesignet schredder, hvorved produkter der tenderer til at klumpe sig sammen og måske klistre, kan fordeles jævnt på båndet. Se billederne herunder.

Betjening og programmer.

Tørreren kan enten leveres med en meget simpel styring uden plc og touchskærm, eller med en mere avanceret styring indeholdene plc og touchskærm.

For yderligere information kontakt os venligst.